Selecteer een pagina

Hierbij de start van 

Pilot: integraal regionale voedselsysteem (iRVS) Eemvallei en Achterhoek

Welkom bij de start van een baanbrekend initiatief in de Eemvallei en Achterhoek: de ontwikkeling van een integraal regionaal voedselsysteem, een project dat het hart vormt van ONS voedsellandschap. Deze innoverende aanpak symboliseert de hernieuwde verantwoordelijkheid die boeren, burgers en bestuurders gezamenlijk nemen voor ons voedsellandschap.

Onze missie is duidelijk: het creëren van een lokaal voedselsysteem waarin ten minste 10 boeren uit de Eemvallei actief betrokken zijn. Deze pilotprojecten focussen zich op het vergroten van biodiversiteit, het stimuleren van lokale afzet, en het welkom heten van bezoekers op het erf. Dit initiatief gaat verder dan traditionele landbouw; het is een beweging richting een toekomstbestendig systeem, ondersteund door innovatieve concepten zoals burgerfinanciering.

ONS voedsellandschap is niet zomaar een project; het is een belofte voor duurzame verandering. Door samen te werken, benutten we de kracht van onze gemeenschap om een voedselsysteem te bouwen dat niet alleen ecologisch verantwoord is, maar ook economisch levensvatbaar. Dit systeem zal de basis vormen voor een sterkere, zelfvoorzienende regio.

We nodigen u uit om deel te nemen aan deze reis naar een veerkrachtiger voedsellandschap. Volg onze voortgang, deel uw ideeën en steun de boeren die hard werken aan het realiseren van deze visie. Samen kunnen we een duurzame toekomst smeden voor de Eemvallei en Achterhoek.

Blijf op de hoogte van onze evenementen, workshops en ontwikkelingen binnen deze pilotprojecten via onze website en sociale media. Uw betrokkenheid is essentieel voor het succes van ONS voedsellandschap.

Samen bouwen we aan een voedselsysteem waar we allemaal trots op kunnen zijn.

word één van ONS

Volg ons op socials, meld je aan voor de nieuwsbrief, daarmee maak je de beweging direct sterker en steun je onze missie om boeren toekomstperspectief te geven en de burger eerlijk eten.  

Adres

Bisschopsweg 7
3752 LK
Bunschoten-Spakenburg

Email

contact@onsvoedsellandschap.nl

Dit project wordt mogelijk gemaakt door het

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland