Selecteer een pagina

de toekomst van voedsel is van ONS

Tien boeren uit regio Eemvallei maken hun bedrijf klaar voor de toekomst. Daarvoor hebben ze burgers én bestuurders nodig om dat mogelijk te maken. 

Hectares

Boeren

Gemeenten

Gezinnen

de toekomst van jouw voedsel

ONS plan

Tien boeren krijgen de mogelijkheid om de wensen en dromen voor hun bedrijf om te zetten in plannen. En daar blijft het niet bij, want boeren willen graag aan ’t werk. Daarom stropen we de mouwen op, boeren, samen met burgers én bestuurders om dat waar te maken. Met burgerkapitaal en ruimte vanuit bestuurders om ambities van boeren te realiseren. 

Het plan

zo werkt het

In samenwerking met ONSe boeren krijgen boeren de kans om hun bedrijf klaar te maken voor de toekomst. Dat doen ze in drie stappen:

1. Boerenbanner
Wij luisteren naar het échte verhaal van de boer en maken dit zichtbaar in de vorm van een banner. Zo zie je in één oogopslag wie de boer is, wat hij doet en welk gebied ze beheren.

2. BoerenBoom
Dit is een model die boeren helpt om naar hun bedrijf te kijken. Ze kijken naar het heden en de toekomst met als doel: hoe kan ik op een gezonde manier blijven bestaan.

3. Boerenplan
De inzichten uit de eerste twee stappen worden nu samengebracht in een planm. Dit plan vormt de basis voor de toekomst. Vanuit hier wordt er toegewerkt naar de financiering van het plan.

Samenwerken naar ONSe toekomst

ONSe partners

Voor wie is het? 

ONSe burgers

Het project speelt zich af in de regio Eemvallei. Waar we tot eind 2024 met elkaar werken aan een nieuw voedselsysteem waarbij we burgers direct verbinden met boeren. Daarbij hebben we vijf burgerambassadeurs die zich inzetten.

Gezondheidsburger

Horticulturist 

Klimaatburger

Horticulturist

Smaakburger

Horticulturist

Toekomstburger

Horticulturist 

Natuurburger

Horticulturist

Dit project is 

Ondersteund vanuit-EU

De ontwikkeling vanuit het pilotproject naar een integraal regionale voedselsysteem Eemvallei is ondersteund vanuit het Europees landbouwfonds. Deze pilot en daarmee de EU financiering draagt mede bij aan het uitbrengen van ONS Voedsellandschap. 

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

word één van ONS

Volg ons op socials, meld je aan voor de nieuwsbrief, daarmee maak je de beweging direct sterker en steun je onze missie om boeren toekomstperspectief te geven en de burger eerlijk eten.  

Adres

Bisschopsweg 7
3752 LK
Bunschoten-Spakenburg

Email

contact@onsvoedsellandschap.nl

Dit project wordt mogelijk gemaakt door het

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland