Selecteer een pagina

Boeren, Burgers en bestuurders

Samen verantwoordelijk voor ons voedsellandschap

Wij gedreven om de toekomst van boeren te verzekeren, te vernieuwen en te verbinden met burgers. Ons doel? Een duurzaam, vruchtbaar en levendig voedsellandschap creëren waarin boeren en burgers samenwerken.

Onze missie

Een verenigd Voedsellandschap

Van het zaadje in de grond tot het bord op tafel, wij geloven in de kracht van een lokaal voedselsysteem. Ons doel is een Regionaal Voedsellandschap Akkoord te realiseren waarin boeren, burgers, en bestuurders harmonieus samenwerken voor een duurzaam en welvarend voedsellandschap. Samen creëren we een toekomst waarin iedereen in de Eemvallei geniet van lokaal, vers en duurzaam geproduceerd voedsel

1. Afzet korte keten

Korte keten: eerlijke prijzen ‘fair true price’, boer-burger verbinding en efficiënte logistiek, voor een duurzame en rechtvaardige voedselvoorziening.

2. Biodiversiteit en natuur

Biodiversiteit bij de boer: versterking van ecosysteemdiensten, harmonie in kringlopen, waterbeheer, en behoud van landschap en cultureel erfgoed.

3. Welkom op het erf

Welkom op het erf: Multifunctioneel proef-lokaal, educatie en jongeren leren eten, met een gastvrije ontvangst in onze ontvangstruimte.

4. Zekere toekomst

Burgerfinanciering via het donut model versterkt het verdienvermogen en biedt (jonge) boeren een zekere toekomst in duurzame landbouw.

Ontmoet

ONS 
Team

Jan Huijgen

Boer en filosoof 

Jan van de Eemlandhoeve is een visionaire boer. Zijn passie maakte het tot een voorbeeld van veelzijdige landbouw en een rijk voedsellandschap.

Bram Wendel

Coördinator boeren

Bram heeft een grote passie voor duurzame landbouw. Hij verbindt en ondersteunt boeren actief om een rijk en divers voedsellandschap in onze streek te realiseren.

Lianne Schonewille

Verbinder burger 

Lianne verbindt burgers met de voedseltransitie. Ze begrijpt hun kijk, stimuleert lokaal eten, en versterkt de burger-boer-bestuurder band voor ONS voedsellandschap.

Marion Kemper

Regio Verankeraar

Marion is sterk in bestuurlijke aspecten. Ze integreert het project in de regio, zet zich in voor een voedselakkoord en bevordert een breed gedragen divers voedsellandschap.

word één van ONS

Volg ons op socials, meld je aan voor de nieuwsbrief, daarmee maak je de beweging direct sterker en steun je onze missie om boeren toekomstperspectief te geven en de burger eerlijk eten.  

Adres

Bisschopsweg 7
3752 LK
Bunschoten-Spakenburg

Email

contact@onsvoedsellandschap.nl

Dit project wordt mogelijk gemaakt door het

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland