William

Van Den Brink

Jaarrond burgers laten genieten van groenten van ‘eigen’ grond. Met vers, smaakvol en voedzaam eten, daar werk ik voor. 

Achter de groentetuin en tuinderij ‘De Groenteplaats’ in Stoutenburg-Noord staat William van den Brink, een bevlogen tuinder die sinds 2018 zijn passie voor duurzame landbouw in praktijk brengt. Sinds 2021 runt hij zijn eigen tuinderij, waarbij hij samenwerkt met de natuur om groenten van de hoogste kwaliteit en vol van smaak te telen.

Zijn toewijding en harde werk hebben ervoor gezorgd dat hij nu een breed scala aan producten teelt: 50 soorten groenten, 6 soorten fruit, 8 soorten kruiden en bloemstroken. Deze diversiteit is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een rijke bron van smaakvolle en gezonde producten voor zijn klanten.

Bij de boerderijwinkel verkoopt William groentetassen aan een vaste klantenkring, die zijn producten waarderen vanwege de kwaliteit en versheid. Naast zijn commerciële activiteiten werkt hij samen met een groep vrijwilligers, waaronder mensen die bezig zijn met re-integratie, waardoor hij ook een belangrijke sociale rol in de gemeenschap vervult. En laten we de 40 kippen niet vergeten! Deze hardwerkende helpers dragen bij aan de kringloop van de tuinderij en zorgen voor verse eieren.

De Groenteplaats

William is de eerst generatie tuinders in zijn familie. In 2018 startte hij het initiatief ‘de groentetuin’ en dat was slechts het begin. Inmiddels is William de ‘groentetuin’ uitgegroeid en beheert hij een tuinderij van 5000m2. Binnenkort verdubbeld hij naar 1 hectare, waarna die graag door kan ontwikkelen naar 3 ha. 

Zijn liefde voor de tuinderij houdt hij niet alleen voor zichzelf, ook zijn gezin is hierbij betrokken. Maar ook is hij een inspirator voor andere moestuinders die advies willen of handvatten zoeken om mee te starten. William weet de weg en helpt ze op weg om ook ander tuinders te begeleiden naar een soortgelijke droom.  

Vers, voedzaam en vol van smaak

Hand in hand met de natuur. Zonder kunstmest en chemische bestrijdings-middelen

De BoerenBanner 

De BoerenBanner toont trots wie de boer is, welke activiteiten plaatsvinden, en het beheerde land. Het benadrukt de boer als beheerder van het landschap en drager van de gebiedsidentiteit. 

 

5000 m2 in gebruik

Waarvan 25 ha grasland, 3 ha ecologisch erg en 0,5 ha moestuin

Verkoop groentetassen bij hubs

De groenteplaats verkoopt 100% lokaal, direct aan de klant, en de rest naar restaurants in de buurt of toogoodtogoo.

80 eetbare soorten

50 soorten groente, 6 soorten fruit, 8 kruiden, 4 bloemstroken en 10 eetbare houtigen. 

40 kippen en agroforestry

Afgelopen jaar is een klein koppel kippen op de groenteplaats gekomen, naast dat er 400 meter aan hagen met noten en fruit is geplant. 

word één van ONS

Volg ons op socials, meld je aan voor de nieuwsbrief, daarmee maak je de beweging direct sterker en steun je onze missie om boeren toekomstperspectief te geven en de burger eerlijk eten.  

Adres

Bisschopsweg 7
3752 LK
Bunschoten-Spakenburg

Email

contact@onsvoedsellandschap.nl

Dit project wordt mogelijk gemaakt door het

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland