Marcel

Vedder

We willen mensen stimuleren om samen weer onderdeel van het voedselsysteem te worden, dus samen produceren, verwerken en eten

E

Wij willen het imago van de agrarische sector verbeteren door respect voor mens, dier en natuur centraal te stellen

 Op de boerderij van de familie Wantenaar vind je niet alleen melkvee, maar ook kippen en een aantal walnootbomen. Ze bieden hun klanten de mogelijkheid om rechtstreeks melk te tappen bij hun goed draaiende melktap, die al 50% van hun melkproductie afzet. Maar het aanbod stopt daar niet. De familie Wantenaar wil graag de verkoopfunctie verbeteren en een diversiteit aan producten aanbieden zodat klanten met meer naar huis gaan dan alleen een liter melk.

 

Veritatis architecto beatae vitae dicta enim

Dolores ratione nesciunt nerue ruisruam holorem

Amet consectetur temsora inci

Ratem volustas asner natur masni dolor

De Dereshoeve

Na het overlijden van zijn vader Joop heeft Julius Wantenaar onverwachts het bedrijf overgenomen. Vastberaden om te moderniseren, wil Julius als eerste de melkrobot vernieuwen, een cruciale stap voor de toekomst van de boerderij.

Daarnaast plant de familie de bouw van een potstal voor kalveren, wat zorgt voor betere opvang en meer ruimte. Dit creëert ook extra ruimte in de bestaande stallen.

Naast hun veehouderij heeft de familie een zorgtak en een Community Supported Agriculture (CSA) programma, waarmee ze sterk betrokken zijn bij de gemeenschap en een breed scala aan verse, biologische producten aanbieden. Hun inzet voor duurzaamheid en kwaliteit is zichtbaar in elk aspect van hun boerderij.

We willen “mooi’’ boeren op een gezinsbedrijf, passend in de omgeving met oog voor natuur en dierwelzijn. Met een inkomen uit bedrijf en toekomstperspectief voor de opvolger.

De BoerenBanner 

De BoerenBanner toont trots wie de boer is, welke activiteiten plaatsvinden, en het beheerde land. Het benadrukt de boer als beheerder van het landschap en drager van de gebiedsidentiteit. 

 

45 hectare in gebruik

Hiervan is 23 hectare in eigendom en 0.5 ha agroforestry.

35 melkkoeien en 12 jongvee

Verschillende dubbeldoel rassen, dat houdt in dat de melkkoeien ook op hun tijd voor vlees worden gehouden.

90 kippen en 14 hanen

We hebben een verschillende groepen kippen die kunnen scharrelen op specifieke plekken op de boerderij.

25 notenbomen

Sinds 2019 zijn we gestart met agroforestry op 0.5 ha. Met ons plan om de gehele huiskavel aan te planten (8 ha).

word één van ONS

Volg ons op socials, meld je aan voor de nieuwsbrief, daarmee maak je de beweging direct sterker en steun je onze missie om boeren toekomstperspectief te geven en de burger eerlijk eten.  

Adres

Bisschopsweg 7
3752 LK
Bunschoten-Spakenburg

Email

contact@onsvoedsellandschap.nl

Dit project wordt mogelijk gemaakt door het

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland