Pieter

Seldenrijk

Weten wat voor vlees je in de kuip hebt, door direct te kopen van de boer met een transparante werkwijze en keten. Dat smaakt altijd beter.

Als 5e generatie boer leren van de wijsheid van vorige generaties, wel met een frisse blik naar de toekomst.

Boerderij ’t Eemveld wordt gerund door de familie Seldenrijk, een trotse vijfde generatie boer in de Seldenrijk familie. De boerderij, die sinds 1829 in Eemnes is gevestigd en sinds 2022 opereert onder VOF ’t Eemveld, heeft recent de overstap gemaakt naar Black Angus vleesvee

Pieter vindt het belangrijk om lokaal vlees te produceren dat vol van smaak is en met aandacht voor natuur en milieu wordt geproduceerd. Op hun 76 hectare tellende boerderij grazen 120 Black Angus runderen, waarvan 40 moederdieren en 80 jongvee.

Het vlees wordt direct op de boerderij verkocht, wat de versheid en kwaliteit garandeert. Bovendien wordt de boerderij van energie voorzien door 160 zonnepanelen, wat bijdraagt aan de verduurzaming van hun boerderij.

Eemveld angus

Boerderij ’t Eemveld aan de Wakkerendijk in Eemnes wordt geleid door Emma en Pieter Seldenrijk, samen met hun kinderen Matthijs, Thomas en Mylène. Wij zijn de vijfde generatie die boert in Eemnes en trots op onze familietraditie.

In 1980 verhuisden Mijno en Nita Seldenrijk de boerderij naar de huidige locatie, waarbij ze overstapten van een gemengd bedrijf naar een gespecialiseerd melkveebedrijf. Wij namen de boerderij over in 2005 en richtten ons op melkkoeien, wat in 2010 resulteerde in de bouw van een nieuwe stal en melkstal.

In 2022 besloten we te stoppen met de melkveehouderij en schakelden over naar een zoogkoeienboerderij. We ontwikkelden ook diverse neventakken om de boerderij toekomstbestendig en veelzijdig te maken voor nieuwe generaties.

Sinds kort zijn wij overgestapt naar Black Angus vee.

Lokaal vlees, vol van smaak. Met aandacht voor natuur en milieu.  

De BoerenBanner

De BoerenBanner toont trots wie de boer is, welke activiteiten plaatsvinden, en het beheerde land. Het benadrukt de boer als beheerder van het landschap en drager van de gebiedsidentiteit. 

 

76 hectare in gebruik

120 Black Angus

Bestaande uit 40 moederdieren en 80 stuks jongvee. 

Vleesverkoop via winkel

Er is al een vleesverkoop winkel, de wens is een breder assortiment en langere openingstijden via automaten.

160 zonnepanelen

Op het dak van de schuur staan 160 panelen.

Ons Boerenplan

Ik (Pieter), wil toe naar een hogere en bredere afzet bij burgers uit de omgeving.

Maar ook, willen we de bodemkracht vergroten door stikstofbindende gewassen zoals klaver en luzerne te gebruiken. Black Angus runderen kunnen goed gedijen op ruigere gronden, waardoor we meer natuurgebieden kunnen benutten.

Ons doel is om binnenkort één dier per maand te slachten en later twee per maand. Hoewel onze kudde nog niet volledig slachtrijp is, werken we hieraan. Biologische certificering is nog niet nodig, aangezien onze klanten er momenteel niet om vragen maar we zitten er wel tegenaan.

Extensieve veehouderij biedt ruimte voor mestplaatsing voor andere boeren door de derogatieregeling. We willen biodiversiteit bevorderen met heggen, rijke oevers, en habitats voor broedvogels en insecten, wat ook educatieve excursies mogelijk maakt.

Onze producten, zoals biefstuk, verkopen al goed. We willen onze identiteit versterken en actiever communiceren met klanten, mogelijk met een terras voor directe interactie. We streven naar vijf tot zes dagen per week open te zijn, met automatische vleesverkoop en 100% eigen afzet.

Uitbreiding boerderijwinkel

De boerderij winkel is al in aanbouw, het creëren van deze breder assortiment is ons doel.

Automaten vleesverkoop (24/7)

Onze boerderijwinkel is 3 dagen open, we willen middels versautomaten het mogelijk maken de hele week bij ons te kunnen kopen.

Bodemopbouw met kippenkar en vaste meststrooier

Door onze omschakeling van melkvee naar extensief vleesvee, hebben we meer vaste (strooisel rijke) mest, die willen we goed uitreiden voor bodem verbetering. Ook een kippenkar help de mest van de koeien te verspeiden.   

€125.000

Minimaal: €85.000 tot maximaal: €125.000

Ben jij de volgende investeerder?
Een voedselpakket voorfinancieren is €500 p.s
Daarvoor krijg je 5 jaar lang een waardebon van 110 euro, gelijk aan 10% korting over je toegoed en een totaal van €550. 

Doe mee dus mee met de voorfinanciering van de boerderijwinkel Eemveld-Angus.

Nog 49 dagen tot sluiting. Looptijd van de lening: 120 maanden

  • 25% 25%

Help uitbreiden van de  landbouwwinkel

Voor een boerderijwinkel, automaten en om de kringlopen te versterken. 

Doe mee en help boerderij Eemveld Angus in Eemnes naast de A1. Een boerderij die al in omschakeling is gegaan van een groot melkveebedrijf naar een extensief vleesveebedrijf. Dit is enkel mogelijk met de lokale verkoop van vlees en binding met de burgers. Eind 2024 met compleet assortiment in de uitbreiding van de boerderijwinkel. Met daarnaast automaten voor een gezonde producten makkelijk opgehaald.

word één van ONS

Volg ons op socials, meld je aan voor de nieuwsbrief, daarmee maak je de beweging direct sterker en steun je onze missie om boeren toekomstperspectief te geven en de burger eerlijk eten.  

Adres

Bisschopsweg 7
3752 LK
Bunschoten-Spakenburg

Email

contact@onsvoedsellandschap.nl

Dit project wordt mogelijk gemaakt door het

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland