Lennart

Van Houwelingen

Wij willen het imago van de agrarische sector verbeteren door respect voor mens, dier en natuur centraal te stellen.

Bij KnuffelKoe enzo in Eemdijk combineren we landbouw met zorg op een unieke manier. Ons familiebedrijf, geleid door Lianne en Lennart, omvat 180 melkkoeien, 80 jongvee en 22 alpaca’s. Koeien zijn prachtige dieren die vertrouwen en rust uitstralen. Hoewel veel mensen dol zijn op koeien, ontbreekt vaak de kennis over de veehouderij, wat soms leidt tot misverstanden tussen burgers en boeren. Bij KnuffelKoe enzo willen we deze kloof verkleinen door bezoekers kennis te laten maken met ons melkveebedrijf. Tijdens een bezoek kunt u ontspannen en genieten van het gezelschap van onze koeien. Onze doelen zijn om mensen tot rust te laten komen, het imago van de agrarische sector te verbeteren en het echte boerderijleven te laten zien.

Knuffelkoe Enzo

KnuffelKoe enzo in Eemdijk biedt een unieke ervaring waar landbouw, zorg en recreatie samenkomen. Op de boerderij van Lianne en Lennart hebben we een mooie groep van 180 melkkoeien, 85 jongvee en 22 alpaca’s.  We zijn al wat jaren bezig met het integreren van verschillende rassen, een gemengde groep voor een flexibele toekomst, zoals Zwartbont, Roodbont, Montbéliarde, Brown Swiss en Scandinavisch roodbont.

Sinds 2016 heten we KnuffelKoe enzo, Lianne dacht namelijk: “Waarom laat ik niet meer mensen deze bijzondere ervaring meemaken?”. Daarom kan je sindsdien met familie of groepen genieten van koeien knuffelen. Daar zijn nu ook alpaca’s bij gekomen. Het organiseren en regelen van alles wat er bij KnuffelKoe enzo komt kijken doe ik niet alleen. Wij zijn een echt familiebedrijf met veel liefde voor elkaar en onze dieren.

Wij willen het imago van de agrarische sector verbeteren door respect voor mens, dier en natuur centraal te stellen

De BoerenBanner 

De BoerenBanner toont trots wie de boer is, welke activiteiten plaatsvinden, en het beheerde land. Het benadrukt de boer als beheerder van het landschap en drager van de gebiedsidentiteit. 

 

90 hectare in gebruik

Hiervan is 15 ha natuurgrasland en hebben we veel hectares in beheer bij agrarische collectief Eemland.

180 melkkoeien en 85 jongvee

Verschillende rassen inkruisen voor een flexibele toekomst, zoals Zwartbont, Roodbont, Montbéliarde, Brown Swiss en Scandinavisch roodbont.

Knuffelkoe en alpaca wandelen

Sinds 2016 kan je koe knuffelen en enkele jaren alpaca wandelen. Om een mooie dag in het buitengebied te beleven.

word één van ONS

Volg ons op socials, meld je aan voor de nieuwsbrief, daarmee maak je de beweging direct sterker en steun je onze missie om boeren toekomstperspectief te geven en de burger eerlijk eten.  

Adres

Bisschopsweg 7
3752 LK
Bunschoten-Spakenburg

Email

contact@onsvoedsellandschap.nl

Dit project wordt mogelijk gemaakt door het

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland