Selecteer een pagina

Annelieke

Overgoor

We willen mensen stimuleren om samen weer onderdeel van het voedselsysteem te worden, dus samen produceren, verwerken en eten

E

Meer Weten?

Wie is de boer achter het product?

Het overbrengen van ons verhaal over de boerderij is waar onze ogen van glinsteren.

Annelieke en haar man Gerbrand runnen samen een melkveebedrijf “Oogst Van Eigen Erf’. Op een prachtig perceel, mooi gelegen tussen de weilanden in Stoutenburg. Via een lange oprit gekenmerkt door een oude perenlaan kom je aan op het erf. Die oude perenbomen, zijn echt een stukje familiegeschiedenis. De bomen zijn ooit geplant door Annelieke’s opa en oom en later door hen aangevuld, altijd met respect voor de oorspronkelijke stijl. Naast de oprit hebben ze ook een groenten- en fruittuin aangelegd. Uit deze tuin halen ze elk jaar een overvloed aan vers fruit wat ze graag zo lokaal mogelijk willen verkopen in de vorm van jam en chutneys. 

Familie

Overgoor

Op ons boerenbedrijf maken we goed gebruik van de grond: 43 hectare is in productie. Daarvan is 5 hectare maisland, en de koeien grazen op 33 hectare goed grasland, terwijl we ook nog 4 hectare natuurgrasland onderhouden.

Onze veestapel bestaat uit 60 melkkoeien en 30 stuks jongvee. We melken voornamelijk Holsteiners maar hebben ook een paar van die stoere blaarkoppen lopen. Daarnaast lopen er 2 vleesvee van het Belgisch blauwe ras in de wei. 

Niet te vergeten, we hebben ook 23 Texelaar schapen, die staan bekend om hun goede wol en vlees. En dan hebben we nog een koppel Bonte Bentheimer varkens, een oud Hollands ras dat bekend staat om zijn smaakvol vlees.

Kortom, een divers bedrijf waar we trots op zijn. Geen dag is hetzelfde met zoveel verschillende dieren om voor te zorgen.

Meer Weten?

Nieuws over de Boerderij

Dit jaar een kippenkar gebouwd. Eieren van eigen erf. 

Onze oude perenlaan heeft dit jaar een record oogst. 

We zijn gestart met oogst van eigen erf, zie hier de melkmachine. 

Neem een kijkje bij de boer